RETURUL PRODUSELOR:

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile  de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 34/2014.

Produsele personalizate fac exceptie de la dreptul de returnare.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:

1. de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, cu toate etichetele, fara nici un defect, fara urme de utilizare, produsele trebuie sa fie intacte pe cheltuiala dvs. Mai exact dumneavoastra achitati costul transportului pentru a ajunge la dumneavoastra si returul.

In cazul in care ATI BENEFICIAT DE ORICE OFERTA PROMOTIONALA (transport gratuit sau produse oferite GRATUIT) odata cu returnarea produselor ofertele promotionale nu mai sunt valabile. Mai exact daca ati facut o comanda si ati beneficiat de transport gratuit la livrarea produselor, dupa care le returnati trebuie sa achitati si costul transportului initial, care vi s-a oferit gratuit.

In cazul in care doriti returnarea produselor va putem oferi urmatoarele solutii:

1. RETURNAREA PRODUSELOR IN SCHIMBUL SUMEI DE BANI AFERENTA PRODUSELOR ACHIZITIONATE:

1.1 Returnarea sumei se poate face in contul dumneavoastra bancar.

Costuri implicate: costul curierului de a prelua produsele de la dumneavoastra si le transporta la sediul nostru. Coletele vor fi expediate cu orice firma de curierat doriti, cu plata la expeditor, exceptand Posta Romana.

In situatia in care produsul a ajuns la dvs. deteriorat, vom suporta costul returnarii, iar coletul va fi ridicat de firma de curierat cu care colaboram.
 

2. RETURUL PRODUSELOR IN SCHIMBUL ALTOR PRODUSE DISPONIBILE PE STOC.

In cazul in care doriti sa schimbati produsele fie cu alte dimensiuni sau alte produse aflate pe stoc, va rugam plasati o noua comanda, iar la comentariu mentionati produsele care doriti sa le returnati. Noi vom trimite cel de-al doilea colet dupa ce primim coletul returnat de dvs. Costuri implicate : costul celui de-al doilea colet care ajunge la dumneavoastra 19 lei plus 19 lei costul coletului returnat.

Extras din dispozitiile Ordonantei nr 34/2014

ARTICOLUL 9
Dreptul de retragere
(1) Cu excepția cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14.
Jurisprudență, Reviste (1)

(2) Fără a aduce atingere art. 10, perioada de retragere menționată la alin. (1) expiră în termen de 14 zile de la:
Reviste (1)

a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;

b) ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:

ARTICOLUL 11
Exercitarea dreptului de retragere
(1) Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract. În acest scop, consumatorul poate alege una dintre următoarele variante:

a) de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexă;

b) de a face orice altă declarație neechivocă în care își exprimă decizia de retragere din contract.

(2) Consumatorul și-a exercitat dreptul de retragere în perioada de retragere menționată la art. 9 alin. (2) și la art. 10 în cazul în care comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere este transmisă de către consumator înaintea expirării perioadei respective.

ARTICOLUL 13
Obligațiile care revin profesionistului în cazul retragerii

(1) Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu art. 11.

ARTICOLUL 14
Obligațiile consumatorului în cazul retragerii
(1) Cu excepția cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuși produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Jurisprudență

(2) Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepția cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care profesionistul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator.

ARTICOLUL 16
Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele:
c) furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

Cumparatorul care isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului are urmatoarele obligatii:

-produsele vor fi expediate cu componentele sau accesoriile primite la cumparare, in ambalajul original, in perfecta stare de functionare.

-toate obiectele trebuie sa aiba aspectul identic cu cel avut la primirea lor si dupa caz, sa aiba sigiliile intacte sau sa nu prezinte urme care sa ateste operatiuni interzise de fabricant sau furnizor asupra produselor .

Valoarea obligatiilor banesti ale furnizorilor fata de clienti nu poate depasi valoarea sumelor incasate.

Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.